LÜTFÜ SAVAŞ: MİLLİ DEĞERLERİ SAVUNMAK SUÇSA CEZASINI ÇEKERİZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

HBB BAŞKANI SAVAŞ: ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUM
SAVAŞ: DEVLETİN YATLARA, GEMİLERE VE TEKNELERE SAĞLADIĞI VERGİ MUAFİYETİ ÇİFTÇİLERE DE YAPILMALI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Savaş, geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında genişçe yer bulan “Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ü Suriyeli” ifadesine açıklık getirdi.
Savaş, “Ben tıp doktoruyum, bu konuda araştırmalar yaptık ve yaklaşık olarak bu sonuçlara ulaştık. Sağlık Bakanlığı gerçek rakamları paylaşırsa biz de memnun oluruz. Suriyeliler 12 yıldır burada ve resmi rakamlara göre yaklaşık 500 bin kişi var. Geçen seçimde Yayladağı ilçemizde önce başka bir parti kazanmıştı. Sonra çadırdaki Suriyelilerin oyları sayılınca sonuç değişti” dedi.
“MİLLİ DEĞERLERİ SAVUNMAK SUÇSA CEZASINI ÇEKERİZ”
İçişleri Bakanlığının kendisi hakkında soruşturma başlattığı haberleriyle ilgili olarak Savaş, “Bize öyle bir belge gelmedi. Hatay, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanetidir. Ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Eğer milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz’ ifadelerini kullandı.
Suriye ile barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Savaş, “Suudi Arabistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile barış yapmak için altyapı oturtmaya çalışıyoruz. Ben diyorum ki lütfen biraz da Suriye ile barış sağlamaya çalışalım ki bu insanlar evlerine dönsün. Misafir ediyoruz ama hem biz yorulduk hem Suriyeli kardeşlerimiz yoruldu. Hatay’da şimdiye kadar en ufak bir sorun bile yaşamadık ama bundan sonra herkesin selameti için barışın sağlanması lazım. Bizim amacımız Suriyeli kardeşlerimizi barış içerisinde göndermek” diye konuştu.
“ANKARA’NIN HATAY’A KUCAK AÇMASI LAZIM”
Savaş, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
Expo’nun dünyanın en önemli organizasyonlardan biri olduğunu ve bu botanik fuarın içinde gastronomi ve sanat etkinliklerinin de olacağını söyleyen Savaş, 6 ay boyunca festival havasında geçecek bu organizasyona Ankara’nın kucak açmasını, hak ettiği önemin verilmesini istedi.
‘YATLARA, GEMİLERE VE TEKNELERE SAĞLANAN VERGİ MUAFİYETİ ÇİFTÇİLERE DE YAPILMALI’
Savaş ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Türkiye genelinde örnek teşkil eden tarım uygulamalarının detaylarını paylaştı.
Savaş, tarım konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu ve devletin yatlara, gemilere ve teknelere sağladığı vergi muafiyetinin çiftçilere de yapılmasını istedi.
Lütfü Savaş, en çok önem verdiği konulardan birinin tarım olduğunu vurgulayarak, “Mazot desteği çiftçilere de yapılırsa hem ekilecek alanlar artacaktır hem de bizlere ihtiyaç duymadan daha çok ekim yapılabilecektir. Bizim coğrafyamız tarıma çok uygun. Önümüzdeki yıllarda tarım çok daha önemli olacak. Dünya seviyesinde teknolojiyi yakalamamız zor ama tarımda öncü olabiliriz. Bu konularda siyaset güdülmeden çocuklarımızın geleceği için ortak çalışılması lazım’ açıklamalarında bulundu.
“DÖRT YILDIR KIRSAL KALKINMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Durumu iyi olanlar, geniş topraklara sahip olanlar durumu idare edebiliyor ama küçük arazi sahipleri girdi masrafını çıkaramayanlar şehre göçüyor. O yüzden biz 4 yıldır kırsal kalkınma projemizi yürütüyoruz. Tohum, fide, organik gübre desteği veriyoruz. Amacımız, çiftçiler kendi coğrafyasında kalsın, toprağını terk etmesin. Şehre göçünce daha büyük sorun oluyor işsiz kalıyor, barınma sorunu yaşıyorlar. Coğrafyamızı iyi değerlendirirsek 5 yıl sonra tarımda dünyaya yetişiriz. Belediye başkanlarının tarım konusunda daha aktif olması lazım. Biz Hatay’ın her karışını inceledik, ne ekilip ne ekilmeyeceğine baktık, çiftçiye ekeceği şeyin tohumunu verip alım garantili iş birliği yapıyoruz.”
“İNSANLAR ARTIK SADECE GEÇİM SIKINTISINI KONUŞUYOR”
Hatay’da eskiden esnaf ziyaretleri sırasında gündemden, spordan konuştuklarını ancak şu anda herkesin sadece geçim sıkıntısından bahsettiğini söyleyen Savaş, “Artık işsizlik, yaşam zorluğu ve hayat pahalılığından başka bir şey konuşulmuyor. Mesela bizim Hatayspor’umuz Süper Lig’e çıktı ama insanlar maçlara gelemiyor. İnsanların alım gücü çok zayıfladı, bu sene çok zor geçti’ dedi.
En büyük projeniz nedir sorusuna Savaş, “Expo’yu getirdik: Altyapıyı baştan sonra yeniliyoruz. Hatay’ımızı UNESCO onaylı Gastronomi Şehri yaptık. Hatay Deniz Otobüsü, mayıs ayında faaliyete geçecek. Tarihi alanlarımızı restore etmeye devam ediyoruz’ diye yanıt verdi. Savaş, ayrıca gıda sektöründe ürünlerin paketleme yapılarak ihtiyaç sahipleriyle ve okula giden çocuklarla paylaşıldığını ve sosyal marketler kurarak ihtiyaç sahiplerine kıyafet desteği verildiğini anlattı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>