Gastronomi şehri Hatay’ın damaklarda tat bırakan 6 lezzeti tescillendi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

DEPREMİN YARALARININ SARILDIĞI GASTRONOMİ ŞEHRİ HATAY’DA YAPILAN ÇALIŞMALARLA BİRLİKTE YÖREYE ÖZGÜ LEZZETLER OLAN 6 ÜRÜN, TÜRK PATENT ENSİTÜSÜ TARAFINDAN COĞRAFİ İŞARET VERİLERE TESCİLLENDİ. (AYŞE GÜLER TOKDEMİR – RAMAZAN İLIN/HATAY-İHA)

Gastronomi şehri Hatay’ın damaklarda tat bırakan 6 lezzeti tescillendi
– Depremin yaralarının sarıldığı gastronomi şehri Hatay’da yapılan çalışmalarla birlikte yöreye özgü lezzetler olan 6 ürün, Türk Patent Ensitüsü tarafından Coğrafi İşaret verilerek tescillendi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da yaralar sarılmaya devame diyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın göreve gelmesiyle birlikte başlayan ihya sürecinde kentin kültürü de unutulmadı ve önemli çalışmaların adımları atıldı. Hatay Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Örgüt, öncülüğünde gastronomi şehrinin lezzetlerinin tescillenmesi için çalışma başlatılmıştı. Bölgeye özgü olan; Hatay Tepsi Oruğu, Hatay Cevizli Biber, Hatay Şeyh Mualla Yemeği, Hatay Humusu, Antakya Zılk Sarması ve Hatay Şişbörek Çorbası Türk Patent Ensitüsi tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret verildi. Tescillenen coğrafi işaretler, Antakya ilçesi EXPO alanında bulunan Gastronomi evinde düzenlenen programla tanıtıldı.
Hatay yöresine özgü coğrafi işaret belgeli ürün sayısının 31’e çıkarıldığına değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 85 adet başvuru içinde sonuç beklendiğini belirterek “Güzel ülkemiz ve kadim şehrimizin zenginliklerinin farkındayız. Bu zenginliklerimizi her platformda tescillenmesini sağlayarak ülkemizi ve ilimizi daha ileriye taşımaya da kararlıyız. Bu vesileyle Türk Mutfağı Haftası’nı kutlarken 6 Coğrafi İşaretimizin Hatay’ımıza hayırlı olmasını diliyor, bunda emeği geçen tüm kurumlarımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>